Kinderfestival Bussum - De site van het leukste Kinderfestival in Nederland

Kinderfestival zoekt handige handjes

Naast de dagelijkse begeleiding van verschillende activiteiten met kinderen, zijn wij ook dit jaar weer opzoek naar de sterke, minder sterke, handige en creatieve handjes die ons op verschillende momenten tijdens het Kinderfestival kunnen helpen.

Opbouwweekend 21, 22 en 23 juli

In het opbouwweekend toveren we de heide om tot een groot kinderparadijs. Hier komen meerdere werkzaamheden uit op. Zo worden er magazijnen leeggehaald, kuilen gedicht, tenten opgezet, tenten ingericht, zeecontainers leeggehaald en ook speeltoestellen en hekwerken in elkaar gezet. Dit alles onder het genot van een heerlijk kopje koffie, een gezellige sfeer en een klein muziekje. 

Hutten afbreken 2 augustus vanaf 19.00 uur

Nadat er anderhalve week door honderden kinderen wel duizend spijkers in pallets zijn geslagen, moet dit natuurlijk worden opgeruimd. Neem je tuin- of werkhandschoenen mee tegen splinters, trek een lange broek aan tegen krassen en in verband met spijkers denk je aan stevige en dichte schoenen. Wij zorgen voor het gereedschap om de hutten neer te halen en we hopen dat jij je handjes meebrengt. 

Afbouwvrijdag 4 augustus

Op vrijdag 4 augustus is het dan echt afgelopen en moeten alle materialen die we in een heel weekend opgebouwd hebben, nu in een paar uur weer van het veld af en naar de plek waar zij horen. De kinderen zijn gedurende de dag nog aan het spelen, maar langzamerhand worden de eerste spullen al ingeruimd in de containers en/of weggebracht.
Zodra de kinderen weg zijn, hebben wij in een korte tijd het hele terrein leeg. Dit is vaak het zwaarste moment in deze twee weken, maar veel handjes maken natuurlijk licht werk.

Zie jij jou al rondlopen op het terrein bij één of misschien wel al deze momenten?

Aanmelden kan via https://www.kinderfestival.com/vrijwilliger-worden/
Aanmelden voor het afbreken van de hutten kan door een mailtje te sturen naar info@kinderfestival.nl