Kinderfestival Bussum - De site van het leukste Kinderfestival in Nederland

Vrijwilligersvacature grote veld (6 t/m 12 jaar)

Meehelpen bij het kinderfestival in Bussum is een heel erg gezellige boel waarbij de lol en het plezier van de kinderen voorop staat. Wie als vrijwilliger meehelpt op het Kinderfestival in Bussum kan grofweg kiezen uit vier verschillende activiteiten: de kleuters op hun eigen afgesloten terrein, het knutselen in de creatieftent, het hutten bouwen of het organiseren van (sport)wedstrijdjes en spellen. Hieronder staan de taken binnen de onderdelen op het veld vermeld om je een helder beeld te geven. 

Hutten bouwen

Bij het hutten bouwen hebben de medewerkers het beheer van het materiaal (hout, spijkers en gereedschap) en zien zij toe op de veiligheid in en om het huttenkamp. Inzicht hebben in gevaar en veiligheid is hier dan ook zeer belangrijk. De hutten worden eerst gebouwd en later met mooie doeken versierd.

Creatief

De activiteiten in de creatieve tent worden ontworpen, voorbereid en begeleid door de vrijwilligers van de groep Creatief. Zij zorgen er voor dat de activiteiten zo soepeltjes mogelijk verlopen en de kinderen het erg naar hun zin hebben tijdens het knutselen. Elke dag worden er verschillende knutsels gemaakt met wol, papier, verf, klei, karton, chenilledraad, kleurplaten, lijm, kralen en vele andere materialen.

Sport & Spel

De groep Sport & Spel bereidt de sportactiviteiten voor en verzorgt diverse leuke spellen in het bos en op het festivalterrein. Er zijn vele Sport & Spel activiteiten per dag, denk hierbij aan voetballen, Levend Stratego, speurtochten in het bos, estafettes op het terrein en bij mooi weer waterspelletjes .

En verder zwemmen en veldcrew…

Rond de middag wordt er gezamenlijk gegeten en gaan de kinderen later in de middag zwemmen. Een groot deel van de vrijwilligers gaan mee naar het zwembad voor een uitputtelijk avontuur in het water met de kinderen. Een paar vrijwilligers blijven op het veld achter om daar de tenten schoon te maken, het veld op te ruimen en kliko’s te legen. Op het einde van een kinderfestivaldag komen we allemaal bij elkaar voor de nabespreking en een versnapering voor de dorst en lekkere trek.

Ben jij?

Creatief, sportief, goed met kinderen, of vind je het gewoon leuk om ons te helpen op de hei?

Kom ons dan aankomende zomer helpen bij het Kinderfestival!

Je kan je nu aanmelden via onze site: www.kinderfestival.com/vrijwilliger-worden/

Heb je nog vragen? Dan kun je ons bereiken via de mail: info@kinderfestival.com