Kinderfestival Bussum - De site van het leukste Kinderfestival in Nederland

Vrijwilligersvacature kernploeglid Kleuters

Vrijwilligersvacature kernploeglid Kleuters

Kinderfestival Bussum organiseert elk jaar in de eerste twee weken van de zomervakantie activiteiten voor kinderen op de basisschool. Deze activiteiten zijn dagelijks van 10:00 tot 16:00 uur en vinden plaats op de hei vlak naast het zwembad in Bussum. Medewerkers starten om 9:00 uur met koffie en/of thee en de voorbereiding van de dag. Als de kinderen naar huis gaan, is er een nabespreking en een gezellige afsluiting van de dag met een hapje en een drankje. 

Kleuters

Voor de kinderen van 4 en 5 jaar zijn er activiteiten in hun eigen veilige omgeving. Hier kunnen zij knutselen, spelen en ook zij gaan iedere dag zwemmen. Dit doen zij in het therapiebad van de Zandzee. Alle kleuters zwemmen hier met zwembandjes om, ook al hebben zij een diploma. De kleuters zwemmen na de lunch en keren daarna terug naar het veld. Daar hebben zij dan nog een middagprogramma. 

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en creatieve persoon, die de dagelijkse gang van zaken kan aansturen van de werkgroep “kleuters”.

Belangrijk is dat je kan vinden in de volgende eigenschappen:

– Je bent goed met kinderen in de leeftijd van 4 en 5 jaar

– Je bent geduldig

– Je bent ondernemend, je weet van aanpakken

– Je vindt het niet erg om vies te worden 

– Je kunt goed in een team werken

– Je neemt verantwoordelijkheid

– Je kunt flexibel inspelen op snelle veranderingen van het programma

– Je kunt kinderen maar ook collega’s motiveren

– Je bent creatief met knutselen en/of in het bedenken van activiteiten

Gedurende het jaar zijn er drie vergaderingen ter voorbereiding op het komende Kinderfestival. Er worden algemene dingen besproken, we nemen per onderdeel kort door hoe het gaat met de voorbereidingen (programma) en of er eventueel nog materialen verzameld moeten worden. Tijdens het Kinderfestival ben je (mede) verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie, uiteraard met ondersteuning van een ervaren kracht.

Ben je enthousiast geworden of wil je meer informatie, mail dan naar info@kinderfestival.com