Kinderfestival Bussum - De site van het leukste Kinderfestival in Nederland

Donderdag dag 9, 28 juli 2022

2022-265

Donderdag dag 9, 28 juli 2022

Wat een feestelijke dag was het vandaag, maar wel anders dan anders. In eerdere jaren was de tweede woensdag altijd de laatste dag voor het hutten bouwen. Dan konden wij in de avond de hutten uit elkaar halen en op donderdag was dan het Vreugdevuur. Maar, door het droge weer de laatste tijd (en code rood) kan dat niet meer doorgaan. Daarom hebben wij er voor gekozen om het onderdeel hutten een dag langer door te laten gaan. Vandaag was dus de laatste dag voor huttenbouwen en ook de prijsuitreiking voor de mooiste hut. Na veel overleg tussen de vrijwilligers is er een prijs uitgereikt voor de mooiste hut, de beste samenwerking en XXX. De winnaars hebben van ons natuurlijk ook een mooie prijs gekregen.

In de Creatieftent zijn vandaag weer de mooiste knutsels gemaakt. Zo langzamerhand beginnen de materialen op te raken en de kunstwerken nemen alleen maar toe. Weer zijn er mooie schilderijen gemaakt op hout, de kleitafel werd druk bezocht en er zijn er weer mooie jungledieren gemaakt. Zorg dat je morgen al jouw gemaakte knutsels meeneemt!

Bij het onderdeel Sport & Spel zijn weer de nodige behendigheidsspelletjes gespeeld. Er was een spel om je reactiesnelheid en hand oog coördinatie te testen en het luchtkussen was omgebouwd tot een mooi parcours. Ook was er voetsjoel toernooi georganiseerd wat veel bezocht werd door de kinderen en de winnaar een leuke prijs kon winnen.

De Kleuters hebben vandaag weer jungle dieren gemaakt en wat vonden ze dat leuk! Het springkussen stond op en ook dat was erg leuk om te doen met hun nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Na het zwemmen mochten de kleuters naar het grote veld voor de grote stormbaan. Dit was naturlijk erg spannend maar wel heel leuk.

Als afsluiting hebben alle kinderen, net als vorige week, een lekkere stroopwafel gekregen om de dag af te sluiten.

Vanavond, nadat alle kinderen zijn opgehaald, hebben wij met wat hulp de hutten neergehaald. Zo zijn we klaar voor de laatste dag van het Kinderfestival editie 2022. Morgen staat nog wel in het teken van veel spelletjes en mooie knutsels. Tot morgen, en let op: morgen duurt de dag tot 15:00 i.p.v. 16:00!