Kinderfestival Bussum - De site van het leukste Kinderfestival in Nederland

Vrijdag dag 10, 29 juli 2022

2022-282

Vrijdag dag 10, 29 juli 2022

Dit was de laatste dag van het Kinderfestival 2022. Na twee mooie weken sluiten wij vandaag af met 150 kinderen en heel veel spelletjes.

Gister avond zijn alle hutten afgebroken en daardoor konden de kinderen vandaag geen hutten meer bouwen. Wel konden de kinderen vandaag spijkerzoeken op het terrein voor een mooi prijsje.

De Kleuters hadden vandaag een speciale dag. Zij begonnen wel op hun eigen terrein, maar zijn vrijwel direct naar het grote veld gegaan. Hier hebben zij de hele dag samen met de leiding leuke spelletjes gedaan en geknutseld. Het was heel leuk om alle kinderen (jong en oud) samen met elkaar te zien spelen.

In de Creatieftent zijn de laatste knutsels gemaakt; de knutsels van de afgelopen weken zijn nog bijgewerkt of afgemaakt en de gekleide kunstwerken zijn mooi beschilderd. Alle knutsels zijn vandaag meegenomen naar huis.

Bij het onderdeel Sport & Spel zijn weer veel spelletjes gespeeld. In de middag is er zelfs een grote touwtrekwedstrijd gehouden. Als eerste begonnen twee groepen kinderen tegen elkaar en na elke korte wedstrijd werden er kinderen verplaatst van kant om zo twee eerlijke groepen te maken. De vrijwilligers konden natuurlijk niet alleen maar toekijken en de dag is afgesloten met een potje ‘vrijwilligers tegen de kinderen’. Na een moeilijke start (waarbij de kinderen hadden gewonnen) herpakte de vrijwilligers zich, kregen wat extra hulp van de leiding die nog rondliepen, en hebben wij de tweede keer gewonnen. Heel mooi om zo de laatste dag op het veld af te sluiten.

Na het zwemmen hebben alle aanwezige kinderen een tasje gekregen met allerlei leuke spulletjes erin. Daarna zijn de vrijwilligers nog een paar uur hard gaan werken om alle spullen van de afgelopen twee weken op te ruimen en in onze opslag te stoppen. Om 18:00 was het veld weer leeg en konden wij voldaan naar huis.

Tot volgend jaar!

Team Kinderfestival