Kinderfestival Bussum - De site van het leukste Kinderfestival in Nederland

Kinderfestival dag 9, 3 augustus 2023

Dit blijkt toch het jaar te worden van de afwisselende dagen. De dagen beginnen heel vroeg met een zonnetje die de hele dag lang afgewisseld wordt met wat regenbuien. Dit zorgt zowel bij de leiding als bij de kids voor wat onwetendheid in de planning, maar we maken er elke keer weer wat van.

De Kleuters hebben koningsbandjes gemaakt en de hele dag gedanst. Kinderen voor Kinderen werd op de box gezet en bij elk nieuwe liedje werden de dansmoves getoont. Natuurlijk werd er weer lekker in het zand (of in de modder) gespeeld en de nu wat scheve schommel blijft ook favoriet bij veel kinderen.

Het Huttenterrein kon tussen de buien door even open. Zo hebben de kids de laatste hand kunnen leggen aan de hutten van dit jaar. Vanavond zullen deze naar beneden gehaald en netjes opgeruimd worden. Morgen zal de dag gevuld worden met spijkerzoekwedstrijden om zo het terrein helemaal schoon achter te laten.

Bij Sport & Spel zijn we verder gegaan met de leuke spelletjes in de twee tenten. Voor het eerst dit jaar werd ook het grote touw uit de container gehaald. Dit betekent natuurlijk jongens tegen de meisjes en wie is er dan sterker. De eerste ronde werd gewonnen door de jongens, maar de meiden hebben in de tweede ronde laten zien dat zij sterker waren. Morgen doen we een laatste ronde met de leiding erbij. Wie wint er dan?