Een dag Kinderfestival

Het Kinderfestival is alleen bestemd voor kinderen uit de gemeente Gooise Meren en de Hilversumse Meent in de leeftijd vanaf 4 jaar tot de leeftijd dat zij in groep 8 van de basisschool gezeten hebben. (dat jaar mogen ze dus nog meedoen). Kinderen van buiten de gemeente Gooise Meren of de Hilversumse Meent kunnen alleen meedoen op de dagen dat een ouder als vrijwilliger aanwezig is op het Kinderfestival.

Een dagje kinderfestival kost € 9,- euro per kind per dag. Wilt u er zeker van zijn dat u er op tijd bij bent, koop dan de kaarten in de voorverkoop. Er bestaat de mogelijkheid om een “Snoepkaart” aan te schaffen. U stort bij de kassa een bedrag op de kaart. Daarmee kan u kind bij de snoepkraam snoepjes, chips, drinken enz. halen. Alles is € 0,70 per stuk. Dit geldt alleen voor de kinderen vanaf 6 jaar.

Zo ziet een dag op het Kinderfestival er uit.

10.00 uur: Gaan we al beginnen?
Het begin van de dag. Er staan al veel kinderen te popelen om het terrein op te rennen. Maar… eerst even naar één van de kassa’s om je betaalde dagkaartje op te halen. Als al je gegevens zijn verwerkt en iedereen een kaartje heeft kan het feest beginnen. Kleuters melden zich met hun ouders even bij de leiding van de kleutertent. Daar houden ze ook een lijst bij van alle aanwezige kinderen van 4 en 5 jaar oud. Tot de lunch is het tijd om te spelen, knutselen, timmeren bij de hutten, sporten of… wat je maar wilt.

12.00 uur: Tijd voor de lunch…
Rond het middaguur roepen we om dat het tijd is om te eten. Je pakt je eigen tas met boterhammen van de kapstok en zoekt een leuke plek om te picknicken op het middenveld rond de vlaggenmast. De leiding komt langs met limonade en je kan jouw vooraf bestelde tosti ophalen. Na het eten kun je verdergaan met waar je was gebleven of iets heel anders gaan doen.

13.00 uur: Kleuters gaan zwemmen
Voor de kleuters is het ook elke dag zwemfeest. Hand in hand, twee aan twee en onder begeleiding gaan zij op weg naar het instructiebad dat speciaal voor ons is gereserveerd.
U hoeft GEEN zwembandjes mee te geven, deze zijn verplicht maar worden door het zwembad verstrekt.

(Als uw kind NIET gaat zwemmen, dan moet hij/zij bij het kleuterterrein worden opgehaald tussen 12.30 en 13.00 uur. Er kunnen geen kinderen achterblijven i.v.m. de veiligheid.)

13.30 uur: Zwemmen
De kinderen van 6 jaar en ouder verzamelen om te vertrekken richting het zwembad.Eerder ophalen. Kinderen zijn na het zwemmen om 16:00 terug op het veld. Alleen in noodgevallen kunnen kinderen eerder opgehaald worden. Als U van te voren weet dat uw kinderen eerder opgehaald moeten worden dan kunnen zij niet mee zwemmen en moeten zij voor het zwemmen opgehaald worden.

(Als uw kind NIET gaat zwemmen, dan moet hij/zij op het veld worden opgehaald VOOR 13.30 uur. Er kunnen geen kinderen achterblijven i.v.m. de veiligheid.)

16.00 uur: Tot de volgende keer…
Na een leuke dag Kinderfestival kunnen de kinderen OP HET VELD worden opgehaald. Ouders, let dus op kom niet te laat! Nog even een knutselwerkje ophalen of de hut laten zien en dan zit het er echt op voor vandaag. Tot morgen….

Let op: Kinderen die voor 16:00 het veld verlaten moeten afgemeld worden bij onze administratie. Dit is de zelfde plek als waar u in de morgen uw dagkaartje opgehaald hebt.