Hutten

Op het Kinderfestival kun je een eigen hut bouwen. Met wat hulp van een paar vriendjes of vriendinnetjes ga je lekker timmeren en zagen en bouw je de mooiste hut van het Kinderfestival. Veel plezier !

Alle spullen die je nodig hebt om een mooie hut te bouwen krijg je van de leiding. Het hout wordt door een sponsor geleverd en is al op het veld aanwezig. Een hamer en zaag kun je “lenen” bij ons centraal uitgifte punt bij de hutten. Spijkers zijn er natuurlijk ook voldoende. Het is niet de bedoeling dat je zelf gereedschappen van huis meeneemt. Als er iets niet lukt, dan kun je altijd iemand van de leiding vragen je te helpen. Zij kijken ook of er geen gevaarlijke uitstekende delen of spijkers aan de hut zitten.

Als je een hut wilt gaan bouwen heb je natuurlijk stevige schoenen aan. Teenslippers zijn niet handig als er grote houtsplinters en spijkers rondslingeren terwijl alle kinderen druk bezig zijn. Op blote voeten lopen is helemaal niet toegestaan op Kinderfestival!

Je mag pas op een DAK van een hut klimmen nadat iemand van de leiding de hut op stevigheid heeft gecontroleerd. Een dak boven op de 1e verdieping van je hut mag wel (mits de constructie stevig genoeg is) maar kinderen mogen nooit boven op het dak van de 1e verdieping.

Mocht het gaan regenen dan stoppen we met bouwen aan de hutten en gaan we schuilen in de grote tent op het veld. Omdat de hutten door deze regen glad kunnen worden gaan we pas weer verder met bouwen als de hutten opgedroogd zijn.

In de middag gaat iedereen zwemmen, na het zwemmen gaan we niet verder met de hutten. Iedereen wordt gevraagd dan niet bij de hutten te gaan, omdat er na het zwemmen beperkt toezicht is en wij na het zwemmen niet in kunnen staan voor de veiligheid rondom de hutten.