Kinderfestival 2017

De eerste week van het Kinderfestival zit er al weer op. Met al meer dan 500 verschillende kinderen die over het veld gerend hebben was dit zeker een geslaagde week.

Hoogtepunten van week 1:

Excursie naar de bunker.

Door Frank van de Historische Kring Bussum werd een mooi verhaal verteld over de bunkers in Bussum en de geschiedenis ervan. We hebben ook een bunker van binnen kunnen bekijken.

 

Excursie naar de brandweer.

Terug van weg geweest is dit jaar de excursie naar de brandweer kazerne van Bussum. Een jongensdroom wordt waar gemaakt als je in een brandweerwagen mag zitten.

 

Het springkussen.

Prachtig neergezet door S&S Partykist, hier kunnen de kinderen tegen elkaar strijden. Natuurlijk moet er ook onder de vrijwilligers gestreden worden wie de beste en de snelste is. Wie het aan durft mag een vrijwilliger uitdagen, volgende week op woensdag en donderdag staat hij er weer.

 

Excursie Watertoren.

Waar eerst water opgeslagen werd, is de watertoren van Bussum een paar jaar geleden omgebouwd tot kantoorpand. Hoewel de klim naar boven een hele opdracht was, is het uitzicht het toch wel de moeite waard. Vanuit de omloop is de vlaggemast van het Kinderfestival te zien.

 

Ook dit jaar merken wij dat de excursies veel kinderen trekken, dus volgende week zullen wij hier weer naar toe gaan. Op dinsdag zullen wij weer naar de bunker gaan, op woensdag krijgen wij weer een rondleiding door de brandweer kazerne van Bussum en op donderdag zullen wij weer het uitzicht bewonderen vanaf de omloop van de watertoren. De excursies gaan vrijwel meteen na de start van de dag weg, dus zorg dat je op tijd binnen bent als je mee wilt gaan.

Op woensdag en donderdag zal er weer een springkussen zijn voor zowel de kleuters als de grote kinderen.


15.7°C
Overwegend bewolkt

vandaag:
25°C / 14°C
 
donvrizatzonmaadin
25°26°29°28°29°29°
15°16°16°17°17°17°
Wachten tot het volgende kinderfestival

Wat vind jij het leukste om te doen op het kinderfestival ?

View Results

Laden ... Laden ...