Organisatie

Kinderfestival Bussum wordt georganiseerd door de Stichting Kinderfestival. Wij zijn een non-profitorganisatie, volledig draaiend op vrijwilligers. Als stichting zetten wij ons elke zomer in voor de gezinnen en kinderen uit de gemeente Gooise Meren.

Wij zijn in 1984 ons festival begonnen voor gezinnen die niet voldoende geld hebben om op vakantie te gaan. Voor deze kinderen doen wij ons best om er twee weken lang een feest van te maken. In de jaren sinds het begin is ons festival uitgegroeid tot een heus spektakel waar 350 kinderen kunnen spelen, sporten, bouwen, zwemmen en knutselen. Dit zijn niet meer alleen de kinderen uit onze oorspronkelijke doelgroep, wij zijn groter gegroeid dan dat.

Het dagelijks bestuur is eindverantwoordelijk voor de organisatie. Samen met enkele andere vrijwilligrs vormen zij de Kernploeg. Dit bestaat uit 10 vaste vrijwilligers, ieder deels verantwoordelijk voor een onderdeel.

Daarnaast zijn er veel vrijwilligers aanwezig tijdens het festival zelf. Afhankelijk van het aantal aanwezige vrijwilligers wordt bepaald hoeveel kinderen er per dag worden toegelaten op het terrein. Het Kinderfestival vindt altijd de eerste twee weken van de grote vakantie plaats, op de Struikheiweg achter De Zandzee.

Vrijwilligers op het Kinderfestival zijn niet zomaar vrijwilligers. Veel van hen zijn bezig met of hebben een opleiding gedaan, die in het werkveld passen. Dit is natuurlijk niet verplicht. Wel beschikt elke vrijwilliger over een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor het werken met kinderen.