Hoog bovenop je eigen hut

Veiligheidsmaatregelen bij de hutten.


Op het kinderfestival kunnen kinderen hun eigen hut bouwen of besluiten mee te helpen bouwen aan een reeds bestaand bouwwerk.

Materialen.

De kinderen krijgen alle materialen die ze nodig hebben van de organisatie. Het hout word door een sponsor geleverd en is reeds op het veld aanwezig. Een hamer en zaag kunnen de kinderen "lenen" bij ons centraal uitgifte punt bij de hutten. Spijkers zijn er natuurlijk ook voldoende. Het is niet de bedoeling dat kinderen gereedschappen van huis mee nemen.

Extra toezicht.

De vrijwilligers bij de hutten letten extra op en proberen ongelukjes te voorkomen. Scherpe uitstekende delen zullen wij weghalen en ook zullen wij indien nodig helpen de constructie te verstevigen.

Schoenen.

Van de ouders verwachten wij dat ze de kinderen goede stevige schoenen aandoen als de kinderen hutten willen bouwen. Teenslippers zijn niet handig als er grote houtsplinters en spijkers rondslingeren terwijl de kinderen druk bezig zijn. Op blote voeten lopen is niet toegestaan.

Een dak op de hut …

Kinderen mogen pas op een DAK van een hut klimmen nadat een van onze medewerkers de hut op stevigheid heeft gecontroleerd. Een dak boven op de 1e verdieping is wel toegestaan (mits de constructie stevig genoeg is) maar kinderen mogen nooit boven op het dak van de 1e verdieping.

Regen.

Mocht het gaan regenen dan stoppen we met bouwen aan de hutten en gaan we schuilen in de grote tent op het veld. Omdat de hutten door deze regen glad kunnen worden gaan we pas weer verder met bouwen als de hutten opgedroogt zijn.

Na het zwemmen.

In de middag gaat iedereen zwemmen, na het zwemmen gaan we niet verder met de hutten. Iedereen word gevraagd dan niet bij de hutten te gaan omdat er na het zwemmen beperkt toezicht is en wij na het zwemmen niet in kunnen staan voor de veiligheid rondom de hutten.


15°C
Regen

vandaag:
22°C / 13°C
 
woedonvrizatzonmaa
24°24°26°28°30°28°
14°15°16°17°17°17°
Wachten tot het volgende kinderfestival

Wat vind jij het leukste om te doen op het kinderfestival ?

View Results

Laden ... Laden ...