Spelen op een luchtkussen

Veiligheidsmaatregelen op het Kinderfestival Bussum.


Elke dag melden.

Het is belangrijk dat ouders hun kind(eren) elke dag melden op het kinderfestival bij de kassa/inschrijving. Ook als ze al een weekkaart hebben gekocht. Op die manier weet de leiding welke kinderen er die dag aanwezig zijn. De gegevens worden dagelijks verwerkt in presentielijsten die belangrijk zijn voor een telling van de kinderen gedurende de dag. Kortom: iedereen moet zich ‘s ochtends melden bij de inschrijving.

Water uitdelen.

Elk jaar gaan we ervan uit dat het mooi weer wordt en de zon van zich laat horen. Bij extreme warmte hoeft u zich geen zorgen te maken of uw zoon of dochter wel voldoende drinkt. Hier zorgen wij voor. Verdeeld over het veld hebben wij water afgifte punten en zien alle medewerkers erop toe dat kinderen voldoende drinken.

Tellingen.

De kinderen worden ‘s morgens geteld bij de kassa. Halverwege de dag worden alle kinderen op het veld nogmaals geteld. Deze middagtelling noemen we inmiddels het “snel-tel-kleuren-spel”. Hoe gaat dat in zijn werk? Op alle entreekaartjes staan verschillende symbolen en elke kleur correspondeert met eenzelfde symbool. Wanneer de vlaggen met deze symbolen op het veld verschijnen is het doel van het spel welke vlag (na het aftellen) als eerste zijn/haar groep compleet heeft? De groep die gewonnen heeft, krijgt een beloning.

Koninklijke Nederlandse Vereniging E.H.B.O.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook op het festival. Daarom zijn er elke dag medewerkers van de Koninklijke Nederlandse Vereniging Eerste Hulp Bij Ongelukken aanwezig. Zij zijn duidelijk herkenbaar in hun specifieke tenue (gele shirt) en in de speciale EHBO-tent op het veld.

Rookverbod.

Al jaren geldt er een rookverbod op het kinderfestivalterrein. Niemand rookt in de tenten, bij de activiteitonderdelen, in het bos en tijdens de lunch op het veld met de kinderen rondom de vlaggenmast. Kortom overal waar er kinderen zijn wordt er niet gerookt.

Politie & Brandweer.

Voordat het Kinderfestival begint is er overleg met medewerkers van de Politie en de Brandweer. Bij de Politie is er een agent aangesteld, die gedurende het Kinderfestival contactpersoon is tussen medewerkers van de Politie en het Kinderfestival. Bij calamiteiten kan er naar een direct nummer worden gebeld. Regelmatig zal de Politie patrouilleren over het festivalterrein, zowel overdag als in de avond. De Brandweer Bussum verleent elk jaar hun medewerking door brandblussers ter beschikking te stellen en zorg te dragen voor de jaarlijkse controle. De brandblussers staan in elke tent en verspreid op het festivalterrein. Voordat het Kinderfestival begint controleert de Brandweer het terrein ook op brandveiligheid. Het jaarlijks terugkerende vreugdevuur zal naar alle waarschijnlijk ook dit jaar weer doorgaan. De Brandweer Bussum gaat dit begeleiden.

Verzekeringen.

Het Kinderfestival is een activiteitenaanbod van Versa Welzijn. De eindverantwoordelijkheid van het festival ligt bij deze stichting. Zowel de betaalde als onbetaalde medewerkers en de deelnemers aan de activiteiten vallen onder voorwaarden onder de collectieve verzekering van Versa voor aansprakelijkheid en ongevallen.

Gevonden voorwerpen.

In al het enthousiasme van de kinderen vergeten zij wel eens hun spullen mee naar huis te nemen. Tijdens het festival bewaren we alle kleding, broodbakjes en andere gevonden voorwerpen bij de EHBO-tent. De spullen hangen aan de lijn of zitten in een grote wasmand. Alles wat achterblijft na het festival wordt door ons gedoneerd aan het Goede doel.


15.7°C
Overwegend bewolkt

vandaag:
25°C / 14°C
 
donvrizatzonmaadin
25°26°29°28°29°29°
15°16°16°17°17°17°
Wachten tot het volgende kinderfestival

Wat vind jij het leukste om te doen op het kinderfestival ?

View Results

Laden ... Laden ...