Vrijwilliger worden

Meehelpen bij het kinderfestival in Bussum is een heel erg gezellige boel waarbij de lol en het plezier van de kinderen voorop staat.

Wie als vrijwilliger meehelpt op het Kinderfestival in Bussum kan grofweg kiezen uit vier verschillende activiteiten: de kleuters op hun eigen afgesloten terrein, het knutselen in de creatieftent, het hutten bouwen of het organiseren van (sport)wedstrijdjes en spellen. Hieronder staan de taken uitgebreid vermeld om je een helder beeld te geven. In de middag worden in principe alle vrijwilligers ingedeeld bij een zwemonderdeel om daar de kinderen te begeleiden in het zwembad.

Kleuters

De kleuterwerkgroep draait een eigen kleuterfestival binnen het Kinderfestival. Samen met vrijwilligers wordt het programma en de bijbehorende voorbereidingen voor de kinderen van 4 en 5 jaar verzorgd. De kleuters hebben een speciale speelplek, herkenbaar aan de feestelijke omheining. Verder wordt er gestructureerd gewerkt volgens een dagdraaiboek; spelen en knutselen, op excursie, gezamenlijk lunchen, voorlezen door voorleesoma’s en daarna zwemmen in het zwembad.

Hutten bouwen

Bij het hutten bouwen hebben de medewerkers het beheer van het materiaal (hout, spijkers en gereedschap) en zien zij toe op de veiligheid in en om het huttenkamp. Inzicht hebben in gevaar en veiligheid is hier dan ook zeer belangrijk. Verder is het fantastisch om hutten te kunnen bouwen, later te versieren met gordijnen e.d. Kortom hutten bouwen is een enorm populair onderdeel van het Kinderfestival!

Creatief

De activiteiten in de creatieve tent worden ontworpen, voorbereid en begeleid door de vrijwilligers van de werkgroep Creatief. Zij zorgen er voor dat de activiteiten zo soepeltjes mogelijk verlopen en de kinderen het erg naar hun zin hebben tijdens het knutselen. Elke dag is er een verscheidenheid aan knutselmogelijkheden. Er wordt o.a. gewerkt met wol, papier en verf, klei, karton, chenilledraad, kleurplaten, lijm, kralen en vele andere materialen.

Sport & Spel

De werkgroep Sport & Spel bereidt de sportactiviteiten voor en verzorgt diverse leuke spellen in het bos en op het festivalterrein. Er zijn vele Sport & Spel activiteiten per dag, populair is natuurlijk het voetballen en het voetbaltoernooi op het gemaaide voetbalveld. Daarnaast “Levend Stratego” en speurtochten in het bos, estafettes op het terrein en bij mooi weer waterspelletjes .

En verder zwemmen en veldcrew…

Rond de middag wordt er gezamelijk gegeten en gaan de kinderen later in de middag zwemmen. Een groot deel van de vrijwillige begeleiders gaan mee naar het zwembad voor een uitputtelijk avontuur in het water met de kinderen. Een paar vrijwilligers blijven op het veld achter om daar de tenten schoon te maken, het veld op te ruimen en kliko’s te legen. Op het einde van een kinderfestivaldag komen we allemaal bij elkaar voor de nabespreking en een versnapering voor de dorst en lekkere trek.

Stage

Behalve dat het meewerken op het Kinderfestival een hele leuke ervaring is, bestaat er binnen sommige opleidingen de mogelijkheid om studiepunten te verdienen. Bij het Kinderfestival is er voldoende gelegenheid om deze zogeheten activiteiten uit te voeren. Voor begeleiding is er over het algemeen weinig tijd, maar het kan wel. Geïnteresseerd ? Meld je dan aan als vrijwilliger, vermeld dat je stage wilt lopen, behaal je studiepunten en beleef samen met ons een geweldig festival.

Inschrijformulier Vrijwiliger

Na het verzenden van dit formulier krijg je vrijwel direct een kopie van wat je hebt ingevuld per mail toegestuurd naar het emailadres wat je hierboven hebt vermeld. Als je geen email ontvangt dan is er een mogelijkheid dat het in je spambox terecht is gekomen of wellicht iets mis met het emailadres, probeer het later nog eens of probeer een ander emailadres.

Neem contact met ons op

Met onderstaand formulier kun je je Inschrijven als vrijwilliger tijdens het Kinderfestival 2024. Na je inschrijving nemen we nog contact met je op om alles nog eens door te spreken.

  • Het mobiele telefoonnummer waarop je bereikbaar bent
  • DD dash MM dash JJJJ
    De minimale leeftijd om te helpen als vrijwilliger is 16 jaar oud.
  • Kinderfestival bestaat uit een aantal onderdelen. We proberen rekening te houden met je voorkeur, maar het kan zijn dat je ergens anders hard nodig bent.
  • We hebben bij het zwemmen veel begeleiding nodig. Je hoeft niet altijd in het water, maar dan verwachten we wel dat je aan de kant helpt. Geef hier alleen 'nee' aan als je niet mee kan naar het zwembad!
  • Ik ben bereid om shirts te wassen
    Door me in te schrijven als vrijwilliger onderschrijf ik de gedragscode van het Kinderfestival.
  • Het Kinderfestival 2024 valt op de volgende data: Week 1: ma 22 juli tot en met vrij 26 juli 2024 Week 2: ma 29 juli tot en met vrij 2 augustus 2024 Weet je al wanneer je wilt komen helpen, geef dit hieronder aan (minstens 2 dagen):