Spelen op een luchtkussen

Vrijwilligers en Taken…


Wie als vrijwilliger meehelpt op het Kinderfestival in Bussum kan grofweg kiezen uit vier verschillende activiteiten: helpen bij de kleuters op hun eigen afgesloten terrein, helpen bij het knutselen in de creatieftent, helpen bij het hutten bouwen of helpen bij het organiseren van (sport)wedstrijdjes en spellen. Hieronder staan de taken uitgebreid vermeld om je een helder beeld te geven. In de middag worden in princiepe alle vrijwilligers ingedeeld bij een zwemonderdeel om daar de kinderen te begeleiden in het zwembad.

Kleuters

De kleuterwerkgroep draait een eigen kleuterfestival binnen het Kinderfestival. Samen met vrijwilligers wordt het programma en de bijbehorende voorbereidingen voor de kinderen van 4 en 5 jaar verzorgd. De kleuters hebben een speciale speelplek, herkenbaar aan de feestelijke omheining. Verder wordt er gestructureerd gewerkt volgens een dagdraaiboek; spelen en knutselen, op excursie, gezamenlijk lunchen, voorlezen door voorleesoma's en daarna zwemmen in het zwembad.

Hutten bouwen

Bij het hutten bouwen hebben de medewerkers het beheer van het materiaal (hout, spijkers en gereedschap) en zien zij toe op de veiligheid in en om het huttenkamp. Inzicht hebben in gevaar en veiligheid is hier dan ook zeer belangrijk. Verder is het fantastisch om hutten te kunnen bouwen, later te schilderen en op te leuken met gordijnen e.d. Kortom hutten bouwen is een enorm populair onderdeel van het Kinderfestival!

Creatief

De activiteiten in de creatieve tent worden ontworpen, voorbereid en begeleid door de vrijwilligers van de werkgroep Creatief. Zij zorgen er voor dat de activiteiten zo soepeltjes mogelijk verlopen en de kinderen het erg naar hun zin hebben tijdens het knutselen. Elke dag is er een verscheidenheid aan knutselmogelijkheden. Er wordt o.a. gewerkt met wol, papier en verf, klei, karton, chenilledraad, kleurplaten, lijm, kralen en vele andere materialen.

Sport & Spel

De werkgroep Sport & Spel bereidt de sportactiviteiten voor en verzorgt diverse leuke spellen in het bos en op het festivalterrein. Er zijn vele Sport & Spel activiteiten per dag, populair is natuurlijk het voetballen en het voetbaltoernooi op het gemaaide voetbalveld. Daarnaast "Levend Stratego" en speurtochten in het bos, estafettes op het terrein en bij mooi weer waterspelletjes .

En verder zwemmen en veldcrew…

Rond de middag wordt er gezamelijk gegeten en gaan de kinderen later in de middag zwemmen. Een groot deel van de vrijwillige begeleiders gaan mee naar het zwembad voor een uitputtelijk avontuur in het water met de kinderen. Een ander deel van de vrijwilligers blijft op het veld achter om daar de tenten schoon te maken, het veld op te ruimen en klikko's te legen. Op het einde van een kinderfestivaldag komen we allemaal bij elkaar voor de nabespreking en een versnapering voor de dorst en lekkere trek.


15.7°C
Overwegend bewolkt

vandaag:
25°C / 14°C
 
donvrizatzonmaadin
25°26°29°28°29°29°
15°16°16°17°17°17°
Wachten tot het volgende kinderfestival

Wat vind jij het leukste om te doen op het kinderfestival ?

View Results

Laden ... Laden ...