Zwemmen

Dagelijks gaan we met alle kinderen zwemmen in het vlak naast het veld gelegen zwembad. Tijdens het zwemmen is veiligheid zeer van belang. Als organisatie zelf en in samenwerking met het zwembad zijn hier de benodigde regels voor opgesteld.

Meerdere groepen.
Elke dag vertrekken we in meerdere groepen vanaf het festivalterrein naar het zwembad, de kleuters, de kinderen zonder diploma en de kinderen met een diploma (meerdere subgroepen). Elke groep heeft zijn eigen specifieke begeleiding. Aangekomen bij het zwembad worden alle kinderen geteld door de leiding van het kinderfestival. Jongens en Meisjes kleden zich gescheiden van elkaar in aparte groepskleedkamers om.

Kleuters en kinderen zonder diploma.
De kleuters en de kinderen zonder diploma zwemmen in het ondiepe therapiebad van het zwembad. Het bad is slechts 80 cm diep. Verplicht dragen zij zwembandjes. De vrijwilligers en het zwembadpersoneel houden hierbij toezicht. Meestal zwemmen de kleuters en de kinderen zonder diploma’s na elkaar. Als er weinig kinderen zijn worden deze groepen samengevoegd zodat ze wat langer kunnen zwemmen.

Kinderen met een diploma
Deze kinderen kleden zich om in de grote groeps kleedkamers van het zwembad. Zij mogen vrij in het grote bad zwemmen. Bij elk bad is toezicht, deze bestaat uit de aanwezige badmeesters en minimaal 3 vrijwilligers van het Kinderfestival. Zij lopen om het bad heen en liggen in het water. Veiligheid staat voorop!!!

Eerder ophalen
Kinderen zijn na het zwemmen om 16:00 terug op het veld. Alleen in noodgevallen kunnen kinderen eerder opgehaald worden. Als U van te voren weet dat uw kinderen eerder opgehaald moeten worden dan kunnen zij niet mee zwemmen en moeten zij voor het zwemmen opgehaald worden.

Gaat uw kind NIET mee zwemmen?
Kinderen die NIET mee gaan zwemmen dienen opgehaald te worden VOOR 13:30 uur. Er kunnen geen kinderen achterblijven op het festival-veld, omdat daarvoor onvoldoende begeleiding aanwezig is. Meld in dat geval ook even uw kind af bij de administratie, zodat wij niet het onnodig zoeken in het zwembad.